Снимка: Ники Кънчев, фейсбукТази новина е в развитие! Има много съобщения

...
Снимка: Ники Кънчев, фейсбукТази новина е в развитие! Има много съобщения
Коментари Харесай

Суперклетъчна буря удря България с градушка като яйце. Ники Кънчев: Господ да пази! Падат ледени топки

Снимка: Ники Кънчев, фейсбук

Тази вест е в развиване! 

Има доста известия за паднали дървета и отнесени покриви! 

" Господ да пази Плевенско! Вижте какви ледени топки падат от небето в този момент! "

Това написа преди минути във фейсбук профила си водещият Ники Кънчев. Той пусна и фотография към поста си в обществената млежа фейсбук.

Предупредете обитаемото към Първомай и Чирпан Буря със суперклетъчни характерности и даже се оформя и позната " кукичка " Клетката е северно от #Първомай, пишат от Метео Балканс

" Нова телевизия " също оповестява, че градушка е блъснала елементи от България. Огромни ледени парчета, колкото човешка длан, изпочупиха прозорци и пробиха изолацията на жилищни здания в Червен бряг. Силен проливен дъжд, съпроводен от градушка, затрудни съществено и придвижването по пътя от и за ферибота в Оряхово и към АЕЦ „ Козлодуй. Стихията се изви в час пик, когато трасето е извънредно натоварено. Подобни местни превалявания имаше в цяла Северозападна България. Зрители на NOVA алармират за градушки на Подбалканският път в региона на Копривщица. Ледени парчета са паднали и в Софийско. 



 



Кадър: Facebook, Метео Балканс

Facebook страницата " Метео Балканс " разгласява сателитна фотография с предизвестие за сериозна стихия над страната ни.

Ето какво пишат там:

" Ето на това се назовава огромна стихия.. Бурята е толкоз огромна, че обгръща цялата страна...
Виждаме голяма мезо-конвективна система, която е обхванал съвсем цялата страна. Тази стихия носи обилни превалявания, мощни пориви напразно и едра градушка, а за нея издадохме и червен код.. "



Вече тук-там е паднала градушка с величина като яйце.



Възможно да е суперклетка и то до Пловдив



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР